Drůbeží maso

Ingredience: krůtí prsíčka 4 ks, zelí kysané 40 dkg, cibule kuchyňská 2 ks, česnek 4 stroužky, klobása 2 nohy, sůl podle chuti, kmín drcený podle chuti, sádlo kousek

 

 

Postup: krůtí prsa okmínujeme, posolíme a restujeme na sádle. Vyjmeme, potřeme drceným česnekem. Na výpečku osmahneme cibulku a na kousky nakrájenou klobásku. Kyselé zelí smícháme s restovanou cibulkou s klobáskou a polovinu dáme na dno sádlem vymazaného pekáčku, dále poklademe krůtími prsy a opět zasypeme zbytkem kyselého zelí s klobásou. Uzavřeme vrchním dílem pekáčku a zapékáme v troubě cca 20 minut.  Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

 

Tisk receptu