Čokoládovo-vanilkové roládičky

Ingredience: 125 g moučkového cukru, 250 g másla, 350 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 30 g kakaa, 1 vanilkový cukr na obalení

Postup: v míse necháme změknout máslo, přisypeme moučkový cukr, přidáme vejce a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho vpracujeme kakao. Obě těsta necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Vyválíme z každého těsta 1,5 mm silný plát a položíme je na sebe. Pláty stočíme do rolády o průměru cca 3 cm. Z rolády krájíme 5 mm silná kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu si rozehřejeme na 150 °C. Kolečka pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě a hned po upečení je obalujeme ve vanilkovém cukru. Čokoládově - vanilkové roládičky potřebují dost času, aby se rozležely a získaly tu správnou jedlou konzistenci. Upečte je proto nejméně dva týdny před svátky a uložte je nejlépe do chladu v plechové krabici s víkem 

Tisk receptu