Pudinkové rohlíčky

Ingredience: 4 lžíce ovesných vloček, 130g hladké mouky, půl lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 bal. vanilkového pudinku, 2 lžíce medu nebo moučkového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 100g rostlinného tuku, 2 lžíce rumu, tuk na vymazání plechu, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup: ovesné vločky na sucho opražíme na pánvi dorůžova, necháme vychladnout a umeleme nebo rozmixujeme. Z proseté mouky smíchané s práškem do pečiva, vloček, pudinkového prášku, medu, změklého tuku a rumu vypracujeme vláčné těsto. Tvoříme z něj malé rohlíčky, klademe je na plech lehce vymazaný tukem a v mírně předehřáté troubě pečeme dorůžova. Upečené rohlíčky obalíme v cukru.

 

Tisk receptu