Komínky

Ingredience: 450 g hladké mouky, 150 g cukru, 250 g másla, 2 vejce, vanilkový cukr
Nádivka: 150 g strouhaných lískových oříšků (nejlépe opražených, ale nemusí být), 60 g loupaných strouhaných mandlí, 100 g cukru, 120 g rybízové zavařeniny, rum podle potřeby
Na ozdobu: čokoláda, oříšky

Postup: zpracujeme na vále v těsto. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, vykrajujeme kolečka třech nebo čtyřech velikostí a upečeme do růžova. Vychladlé spojíme od největšího kolečka k nejmenšímu nádivkou. Na vršek komínku kápneme trochu rozehřáté čokolády (čokoládové polevy), do které vmáčkneme lískový oříšek.

Náplň: všechny přísady dobře promícháme do hustoty, kterou se dají spojovat sušenky.

Tisk receptu