Kokosky

Ingredience: 300 g cukru krystal, 150 g strouhaného kokosu, 150 g bílků (cca 8 ks)

Postup: bílky nalijeme do mísy, přidáme cukr, vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme strouhaný kokos. Přendáme do kotlíku nebo do kastrůlku a ve vodní lázni zahříváme až na teplotu 80 °C. Během zahřívání směs průběžně mícháme. Prohřátou směs sundáme z tepla a necháme 24 hodin odležet. Na plech rozprostřeme pečicí papír, který potřeme olejem, a na něj tvarujeme malé kokosky. Troubu rozehřejeme na 150°C. Kokosky pečeme 10 - 15 minut a po upečení je ještě teplé odlupujeme z papíru, aby se zchladnutím nepřilepily. Upečené kokosky necháme odležet.

TIP: Kokosky můžeme po vychladnutí potáhnout čokoládovou polevou nebo je slepovat spodní stranou k sobě máslovým čokoládovým krémem nebo nutelou

 

Tisk receptu