Dršťková polévka

Ingredience: 500 g dršek, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, vývar z kostky, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka

Postup: očištěné dršťky dobře propláchneme, nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody, uvedeme do varu a uvaříme doměkka. Vývar scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku, chvíli osmahneme, zředíme vývarem a prochladlým vývarem z drštek a po uvedení do varu povaříme. Ke konci vaření přidáme pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku. Nakonec procedíme, přidáme dršťky, dochutíme a ještě chvíli povaříme

Tisk receptu