Piškot, který nezklame

Ingredience: 1 dávka: 1 vejce, 30 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 30 g polohrubé mouky, strouhaná citrónová kůra

 

Postup: na korpus na malé srdíčko z papírové formy budete potřebovat 2 dávky, tedy dvojnásobné množství všech uvedených ingrediencí. Chcete-li velké srdce, připravte si čtyři dávky a na velký dort jich budete potřebovat rovných osm. Nejprve rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků (obojí musí mít pokojovou teplotu, aby se daly dobře našlehat). Žloutky pak utřete s poloviční dávkou cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny. Z bílků ušlehejte sníh a zašlehejte do něj druhou polovinu cukru. Mouku prosejte a po malých částech ji zlehka vmíchejte střídavě se sladkým sněhem do žloutkové pěny. Těsto nalijte do formy a upečte.

 

Tisk receptu