Piškotové řezy s bílou čokoládou

Ingredience: 100 g másla + na vymazání, 150 g cukru moučka, 6 vajec, zvlášť bílky a žloutky, 100 g čokolády na vaření, 220 g hrubé mouky, 300 - 400 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 250 - 300 g čerstvých jahod, 300 g bílé čokoládové polevy, 50 g mléčné čokolády na ozdobu

 

Postup: čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do kovové misky a rozehřejeme ve vodní lázni. V míse vyšleháme změklé máslo, cukr a žloutky do bílé pěny. Přidáme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a mícháme, dokud se těsto nespojí a není hladké. Přisypeme prosetou mouku a zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Vyjmeme z trouby, stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Potom těsto prokrojíme a spodní část potřeme polovinou šlehačky. Poklademe plátky jahod, potřeme zbylou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou těsta. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout. Nakrájíme jednotlivé porce na čtverce a podáváme ozdobené hoblinkami čokolády.

 

Tisk receptu