Piškotová roláda

Ingredience: 14 dkg cukru,5 žloutků, 1 lžičku rumu, 5 bílků, 7 dkg pšeničné mouky, 7 dkg bramborové moučky Solamyl, hrubou moukou na vysypání, jablka na pěnu, 1 bílek, 6 dkg cukru

 

Postup: 14 dkg cukru utřeme s 5 žloutky a do utřeného přidáme kávovou lžičku rumu, z 5 bílků sníh zvolna zamícháme se 7 dkg pšeničné mouky a 7 dkg bramborové moučky Solamyl. Plech na koláče vyložíme pergamenovým papírem, papír pomastíme, posypeme slabě hrubou moukou, těsto na něj rozestřeme asi 1 cm vysoko a v dobře vyhřáté troubě do růžova upečeme. Za tepla papír sejmeme, pečenou roládu natřeme zavařeninou a zlehka zavineme. Roládu rozkrájíme a jednotlivé řezy ozdobíme jablkovou pěnou.

Jablková pěna: okrájíme jablka, zbavíme je jader a okvětí, vložíme na pekáč, podlijeme 2 lžícemi vody a dáme dusit. Udušená jablka dáme vychladnout, prolisujeme a smísíme s 1 bílkem, 6 dkg cukru a utřeme na pěnu.

 

Tisk receptu