Korutanské kornouty

Ingredience: 2 vejce, 90 g cukru krupice, 10 g vanilkového cukru a 100 g hrubé mouky, trochu tuku a mouky na vymazání a vysypání plechu, 1 1 šlehačky a 30 g moučkového cukru.

Postup: do misky dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a směs ušleháme metlou do pěny. K tomu pak přisypeme prosetou mouku a znovu metlou ještě asi pět minut třeme. Hotové řidší těstíčko nanášíme lžící na pomaštěný plech, který jsme předtím posypali moukou. Těstíčko dáváme dost daleko od sebe, jelikož se při pečení rozteče do tvaru plochých placiček o průměru asi deset centimetrů. (Na jeden plech se vejde nejvýše šest až osm placiček.) Potom je vložíme do středně horké trouby a pečeme tak dlouho, až placičky na okraji zrůžovějí. Upečené placičky ihned postupně špachtlí přendáme na prkénko, stočíme v kornoutek, spojené části kornoutku pevně zamáčkneme, aby se kornoutek nerozvinoval. Vychladlé kornoutky naplníme šlehanou smetanou oslazenou cukrem.

 

Tisk receptu